Luennot ja kuvaesitykset

Teen mielelläni ja tilauksesta vauhdikkaita kuvaesityksiä ja esitelmiä ympäri Suomea. Olen kiertänyt sadoissa yhdistyksien juhlissa, kouluissa, järjestöjen kokouksissa luennoimassa. Voit tilata minut näistä aiheista:

Saimaa

Minkälainen on Suomen suurin ja Euroopan viidenneksi isoin kotijärveni Saimaa ja sen satakerrat, salmet ja salaisuudet?

Saimaannorppa

Norppia ja hylökeitä-kuvaesitykseni vie sinut sukeltajatuttavieni maailmaan, neljänkymmenen vuoden kuivien, kokemusten ilon ja liikutuksen hetkiin.

Laatokka

Oi Laatokka, Euroopan kaivo ja Karjalan meri! Kymmenien seikkailumatkojeni myrskyt, tyynet, luostarit sekä äänekkäät norppalaumat.

Vienan karjala ja Vienanmeri

Kuvamatka Venehjärveltä lähtien Sulo Lesosen Hoskolla ja Jyskyjärveltä Taito Malisen veneillä Kuittijärvien, Kemijoen koskien ja Vienan runokylien ihmisten kautta Valkealle merelle, Solovetskin luostarisaarelle maitovalaiden lauluun.

Etelämanner-Matka valtavaan

Vuodenvaihteessa 2007/2008 dokumentoin ensimmäisenä Etelämantereella Itä-Antarktiksella Kuningatar Maudin maassa Suomen retkikunnan elämää ja vaativia töitä. Syntyi dokumenttielokuva Matka Valtavaan YLE1 ja tämä  ainutlaatuinen kuvasalkku.

Baikal

Siperian sinisilmä, maailman kaivo, syvin ja vanhin järvi. Sukelsin kirkkauteen ensi kertaa 1987 ja sen jälkeen superlatiivien järvi on kutsunut luokseen yhä uudestaan. Burhan, Sharma, omul, kolymjanka,njerpa ja Ushkanyi!

Kuva: Mervi Kunnasranta

Järvihylkeiden jäljillä – makean veden hylkeet

Viidessä makeassa vedessä elää järvihylje. Dokumentoimme kaikki hyljetutkija Mervi Kunnasrannan kanssa vuosina 2010 -2015. Seal Lakes Kanada, Lake Iliamna Alaska, Baikal ja Laatokka Venäjä ja Saimaa Suomessa. Mitä kuuluu makean sukeltajille ja kuinka ne ovat järviin jääneet?