Norppa Art – Järven Tarina-matkailukohde

Norppa Art

Norppa Art on Juha Taskisen navettaan 2004 valmistunut näyttelytila, navetaario-auditorio, studio sekä kesäkahvila. Navetaariossa voi kokoustaa, juhlia kesällä 80 ja talvella 40 henkilöä. Taidenäyttely- ja juhlatila navetan ylisillä. Kesäkahvila-ravintola on auki tilauksesta ja ryhmille vain kesällä. Majoitustilaa löytyy viidelle, järjestelyin 15 henkilölle.

Tsasouna

Myös Paanajärveltä tilattu ortodoksinen tsasouna on pihapiirissä. Haukiniemen kulttuurikyläyhdistyksen hanke vihittiin käyttöön 2013 palvelemaan ekumenian hengessä. Tsasouna on ensimmäinen hirsinen pyhäkkö joka on valmistettu Vienassa ja tuotu Suomeen. Tsasouna on pyhitetty Serafim Sarovilaiselle ja sinne on vapaa pääsy.

Tsasounassa järjestetään erilaisia tapahtumia mm. Tapaninpäivän hartaus, Juhannusaaton messu, Tsasounan juhla heinäkuussa. Pyhäkössä voi pitää käyttöön sopivia juhlia, häitä, ristiäisiä, muistopalveluksia, rukoushetkiä ja siellä voi hiljentyä ja tutustua vienalaiseen kulttuuriperintöön.

Haukiniemen tsasouna Facebookissa

Savusauna

Venäjältä, Vienan karjalan Kemijoen Paanajärveltä 2007 tuotu mustakyly, eli savusauna lämmitetään tilauksesta. Saunaan mahtuu yhtä aikaa seitsemän henkilöä. Lämmitysaika 5 tuntia.