Tule tekemään kanssani apukinos.

4.1.2018

Saimaannorppa tarvitsee apua ilmastonmuutoksen kurimuksessa.

Kolasin maailman ensimmäisen apukinoksen 26.2.2007 Haukivedelle. Ensimmäiset kuutit, neljä sukkulaa syntyivät ystäväni kanssa kolaamiin apukinoksiin helmikuussa 2009 Linnansaaren kansallispuistoon. Näistä tapahtumista käynnistyi Itä-Suomen yliopistossa apukinostutkimus. Talvella 2014 kautta Saimaan tehtiin talkoovoimin yli sata kinosta. Nykyään lähes kaikki norpan alle sadasta kuutista syntyy apukinoksiin.

Järjestän ensimmäisenä ja ohjatusti jää - lumitilanteen salliessa 2018 tammikuun alusta ja ennen helmikuun puolenvälin kuuttimaisaikaa sinulle mahdollisuuden tulla kolaamaan oma apukinos.

Viidelle henkilölle kerrallaan sisältäen kotimajoituksen, kotiruoan, saunomisen, kolauseväät, kuljetuksen jäällä sekä apukinoksen tekovälineet. Saat myös kunniakirjan sekä tiedon mitä kinoksessasi on tapahtunut, onko kuutti parkaissut, vaiko makuupesässä köllötellyt?

 

Apukinosmatka alkaa saapumalla omalla kyydillä kotiini Savonlinnan Haukiniemeen illalla klo 18 mennessä.

Ruokailu ja perehdyttäminen kuvaesityksellä oikealaisen apukinoksen tekoon sekä norpan elämään. Iltapala ja eväiden teko. Siskonpetimajoitus. Herätys klo 7, aamupala. Siirtyminen rantaan kuljetus tai kävely kolauspaikalle. Perehdyttäminen apukinoksen turvalliseen tekoon. Kolaus kestää 1-2 tuntia, riippuen lumi-ja jäätilanteesta. Evästely järvellä  ja paluu kotiini. Päivällinen, sauna ja iltapala. Mahdollisuus jäädä yöksi.

Matkanjärjestäjän vakuutus on, mutta suositeltavaa oma matkavakuutus. Ota mukaasi vedenpitävät ja lämpimät saappaat, lämpimät hansikkaat tai rukkaset, lämmin hattu, lämpöhaalari tai tuulenpitävää ja lisävaatetta kylliksi. Sopii normaalikuntoisille ja liikkuville.

Tarkemmat tiedot saat henkilökohtaisesti. Kolauksia rajoitetusti.

Kolataan yhdessä hyvää ja ainutlaatuista koko maailmassa!